Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2007 17:27 - Писмо до Министерството на Образованието
Автор: izvorche Категория: Забавление   
Прочетен: 1503 Коментари: 2 Гласове:
0



Здравейте, драги ми земляни -  членове на Съвета по образованието!

 

    Пише ви Бър-пляс-цунк от планетата Междучасие.

   Мои кореспонденти ме информираха, че имате желание да си подобрите системата за оценяване на учителския труд. Ние тази идея я имахме преди две слънчеви изригвания. След като я приложихме и направихме няколко опита да я накараме да работи, установихме, че е ялова. Причините??? Сега ще ги споделя по междупланетски.

     
    Първо, въведохме всички видове тестове за оценка на учителския труд според знанията на учениците: в началото на срока, в средата, проверка на следваканционни задръствания, послучай Великото пълнолуние и окончателни. 

    
   Второ, направихме дневници с 10 графи за оценяване по различни показатели: как отговаря ученика прав, седнал, с пищов, с другарско намигване, с смс поздрав от съседен клас и когато случайно си е научил. Пуснахме в действие форуми и сайтове за контакт с родители и ученици. Получи се информация за всички нередности в час. Дори в някои модерни училища монтирахме камери из класните стаи и това превърна Директорите в телезрители, на които скоро раздадохме ведомствени очила. Един-двама получиха изкривявания на челюстта от смях, а няколко попаднаха в психиатрични заведения от стрес. Работата уж потръгна, но учителите се съюзиха и отвърнаха на удара.

    
   Те пък излязоха с десет точки изисквания за състава на учениците в клас. Прилагам тук директно писмото до Центъра за Проверка Дейността на Просветата, за да придобиете представа за идеите от извора им:

1.     Учениците в клас трябва да бъдат не повече от 10 човека, за да може да се работи относително спокойно.

2.     учениците да се подбират по показатели в началото на учебната година: да знае да чете, да пише без грешки, да познава пунктуацията, да има лична библиотека и дневник на прочетените книги през лятото.

3.     учениците да имат лични лаборатории у дома, за да провеждат опити, които им се дават в часовете по химия и физика за домашно.

4.     учениците да идват в училище с личния си лап-топ, за да търсят своевременно най-новата информация от интернет и да работят дистанционно в системи за общуване с учителя.

5.     учениците да посещават курсове по медитация за придобиване на стил за концентриране в часовете и вглъбяване в предложените задачи.

6.     учениците да учат само в първа смяна, за да не се налага адаптиране при промяната на сроковете

7.     родителите на учениците да поддържат интернетвръзка с всеки преподавател и да носят лична отговорност за липсата на достатъчно добри условия за подготовка вкъщи на своите деца

8.     учениците са длъжни за се подготвят за едно контролно седмично по всеки предмет и в края на обучението да са направили поне една научна публикация по четири от избраните предмети под ръководството на съответния учител

9.     учениците да не ползват междучасие, а да си почиват , като слушат класическа музика от специални устройства в класните стаи. Забраняват се стилове като рап, метъл, хип-хоп, техно и други.

10. на учениците се забраняват всякакви отношения,       които не са в родствена връзка с УЧЕНЕТО. Предвижда се отстраняване от учебната система и преминаване към еднолична форма на обучение при установяване на някое от следните извънучилищни занимания:

-пушене

- употреба на алкохол

-наличие в речника на нецензурни думи и изрази

-докосване на устни, лице, ръка или други части на тялото на лице от противоположния пол. При установяване на желание за близост, провинилият се да се слага в усмирителна риза и да му се дава чай с бром и валериана.


В следствие на приетите Наредби, настъпи тотална суматоха в огромния родителски колектив, последваха родителски стачки, изразяващи се в гладуване, рисуване по прозорчите на училищните помещения, хвърляне на бомбички, обаждания по телефона и пращане на заплащителни мейли. Няколко семейства създадоха инициативен Комитет за спасение от промените в образователната система, който придоби голяма популярност. 

  Пиша ви това писмо, защото искам да ви предупредя, няколко кораба с наши жители пътуват към вашата цветуща и непознала тоя вид междуособици планета. Хората вътре са изнервени, въоръжени, пазете се!

Искрено ваш ......




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. esen - Браво!
12.09.2007 20:57
Искрено се смях! Но си има доста истина, нали.
Ех, тази Смехландия!:))))))))))))))))))))))
цитирай
2. vencislavomtatsat - Чудесен материал!
29.09.2007 00:08
Чудесен материал - достави ми истинско удоволствие :-))) - можеш да го продължиш в стил "Пътеводител на галактическия стопаджия" и да издадеш цяла поредица от романи :-)))
Желая ти Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: izvorche
Категория: Туризъм
Прочетен: 273091
Постинги: 45
Коментари: 198
Гласове: 5792
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930